Portada • Qui som? • Rutes BTT • Trekking • Camí Santiago • Calaix • Històriques • Tracks • El Temps • Enllaços
 
Cims de Fontpedrós, el Pic Negre de Claror, el Monturull, i estanys de la Pera.  Octubre 2021
Cap a finals d'octubre tot aprofitant una llarga finestra de temps anticiclònic fem aquesta magnifica ruta que segurament serà el comiat de la temporada d'alta muntanya del 2021. Es tracta d'un recorregut amb l'objectiu d'assolir els pics del Fontpedrós, el pic Negre de Claror, el pic Negre d'Urgell i el pic de Monturull anomenat a Andorra la Torre dels Soldats, i finalment baixar als Estanys de la Pera i tornada cap a l'estació d'esquí nòrdic d'Arànser, lloc on hem començat.
La recomanem fer-la amb e-bike. Amb tracció normal també es factible però només per els que no els importa carretejar la bici en bastants més llocs.
La primera part de la ruta passa per el Pla de Llet i el coll de la Font d'Aristot per bons camins en general.
La ascensió al Fontpedrós és curta per una estreta pista amb molt mal estat i forta pendent que ens obligarà a trams empènyer la bici (alguna del 28%) Sortint del bosc podem ja pedalar. Al pic Negre es puja per pista però amb pendents molt pronunciades (fins el 23%) Al Monturull s'hi arriba per un sender en general ciclable depenent de les habilitats de cadascú, travessant alguna petita tartera i amb algun tram a peu.
Al principi de la baixada del Monturull cal baixar de les bicis ja que les e-bikes fan notar els seu pes... cal posar un xic d'atenció, és un tros on cal preservar la integritat nostra i la de les bicis... seguidament carenegem ja per bon camí i per un bonic i tècnic sender baixem als estanys de la Pera. Des d'aquí la tornada és ràpida cap al lloc d'on hem sortit.
Total una grandiosa ruta d'alta muntanya dins un marc grandiós e incomparable de gran bellesa, on cal una gran dosi de resistència i una bona tècnica. A pesar del intens esforç ha valgut la pena i la havem gaudit plenament. Memorable!
Cal remarcar que es tracta d'una ruta d'alt nivell que transcorre gairebé quasi sempre entre els 2000 i 2800 metres d'alçada, on també cal tenir en compte la meteorologia evitant els dies amb boira, ventades o de mal temps.
Punt d'inici l'estació d'esquí d'Arànser. D'allà iniciem la ruta seguint les pistes de competició d'esquí de fons.
Arribant al Pla de Llet a 2.145 m. d'alçada.
La Cerdanya sota el mar de boira.
Coll de la Font d'Aristot.
Duríssima pujada al pic del Fontpedrós. Hem sofert pendents fins el 28% ufffff... aquí sortint del bosc es normalitzen!
Al fons el pic del Coll de la Barra .
Ultims metres...
Estem al cim del Fontpedrós a 2.241 m. Al fons ens espera el Monturull!
Pujant per la costeruda pista que porta al Pic Negre.
Pic Negre a la vista!
Pic Negre de Claror a 2.642 metres d'alçada.
Observem el flanqueig i la carena que ens ha de portar al proper objectiu, al pic de Monturull també anomenat La Torre dels Soldats. A l'esquerra el Pic Negre d'Urgell.

Baixant cap el Coll del Port Negre.

Prenem un pedregós sender en flanqueig sota el Pic Negre d'Urgell.
Els sender té trams ciclables i altres de més complicats per salvar petites tarteres, tot depèn de les forces i habilitats personals.
Marrada al Pic Negre d'Urgell.
Fortes pendents arribant al Monturull.
Cim del Monturull a 2.761 m. d'alçada. El dia és anormalment càlid per ser a finals d'octubre.
Veiem el caminet que ens portarà de baixada a la Bassa de Claror i més avall als Estanys de la Pera.
Els primers metres del descens del Monturull són realment infernals. El pes de les e-bikes fa difícil frenar-les.
Coll de Monturull.
Últims metres de pujada, desprès ve un llarg descens per un sender que ens portarà als Estanys de la Pera. Al fons el Monturull.
Enrere ja ens queda la Bassa de Claror. El Monturuul al fons.
Estany Gran de la Pera.
Voregem l'estany i prenem camí cap al refugi.
Recuperant-nos al Refugi dels Estanys de la Pera. Ara només ens queda una ràpida tornada cap on hem començat. Ha estat una dura e increïble jornada ... Memorable!